Jag skulle så gärna vilja...

Vet ni vad jag verkligen skulle vilja göra? Åka som volontär, i kanske 1 månad. Helst skulle jag vilja ta hand om schimpanser. De är så häftiga djur, skulle verkligen vilja lära mig mer om dem för de är ju så coola. De visar verkligen samma känslor som oss, de ler och skrattar. Men det finns en hake. Det är SÅÅÅ dyrt. För två veckor kan man åka ner till Sydafrika tror jag att det var och hjälpa till att ta hand om övergivna och schimpanser som har räddats från t ex stränder där de sitter fastkedjade för turisternas skull. Det kostar 14 000 spänn, för två veckor. Till det tillkommer flygbiljettspriset, vad kan det kosta att flyga till Sydafrika tur och retur? Sen tillkommer även andra kostader som endel mat och vaccinationer m.m.


Jag kan bara inte förstå att man kan skjuta vilda schimpanser och sälja dyrt för köttets skull, för det är en delikatess. Man skulle ju kunna förstå om det var fattiga människor som skulle dö utan schimpansköttet men att det säljs som delikatess. Våra närmaste släktingar. Släktingar vi delar vad är det, 99 procent gener med?
Det är sjukt.
O all regnskog som skövlas som gör att det blir ännu enklare för jägarna att få tag på aporna. Detta får mig verkligen att inse att jag vill jobba med något meningsfullt i framtiden. Rädda vanvårdade djur, hjälpa människor, stoppa skövlingen av regnskogen, hindra arter från att dö ut...

Wow jag känner att min blogg har fått en annan vänding, detta ska vara en äs blogg... Jag lovar, jag ska styra tillbaka på äs språret imorn. Jag va bara tvungen att skriva av mig...

Detta är såå coolt! Kolla på videon, vilket minne....


Kommentarer
Postat av: Fotoramen

Jag vill också åka som volontär till Afrika om 1-2 år. Jag skulle helst vilja arbeta med föräldralösa barn eller med schimpanser.

För 1 år sen var jag till Afrika på bitsåndsarbete i ett par veckor. Det var helt underbart!Jag skall absolut till Afrika igen! Jag hoppas du åker dit, det är min bästa resa någonsin =)

2010-05-28 @ 14:54:16
URL: http://fotoramen.blogg.se/
Postat av: angelice

Jag skulle SÅ gärna vilja åka. Vart spelar mindre roll, bara iväg.. Om du kommer på att du vill iväg och inte har någon att åka med får du gärna höra av dig! hihi :)

2010-05-29 @ 18:07:51
URL: http://angelices.wordpress.com

Kommentera inlägget här tack:

Namn:
Kom ihåg mig!
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0